Digital arbeidsflyt for små og mellomstore bedrifter med HOMAG

Postet 1 Uke siden

SmartWOP/Smartcabinet er CAD-programmer som er utviklet spesielt for møbelproduksjon og trebearbeiding. Felles for programmene er at de er brukervennlige og forholdsvis enkle å komme i gang med, i tillegg til at man får ut ferdige kjøreprogram for CNC og dermed minimerer etterarbeid i produksjonen. 

Programvaren passer godt til bruk med HOMAG sine maskiner som DRILLTEQ (vertikal CNC) og fra de minste platesagene i SAWTEQ serien. 

Slik kan man få en effektiv arbeidsflyt allerede med de rimeligste HOMAG maskinene.

1. Bruk av tegneprogrammene SmartWOP/Smartcabinet

Prosessen med å bruke SmartWOP/Smartcabinet inkluderer følgende trinn:
 
Bruk verktøyene i programmet til å tegne møbler, inkludert skap, skuffer, hyller, osv. Programmet har ulike moduler for forskjellige typer møbler som er tidsbesparende og intuitivt. Velg materialer for de ulike komponentene og legg til detaljer som dører, håndtak, hengsler, skruer, og andre beslag.

Når designet er ferdig, kan du generere produksjonstegninger som viser alle mål og detaljer samt materiallister.

Disse tegningene kan eksporteres i ulike filformater som *.mpr til CNC fra HOMAG/WoodWoop, og kommadelte filer for bruk til kappoptimalisering. 


Last ned gratis prøveversjon her

2. Kappoptimalisering med Intelli Divide på platesag fra HOMAG

Intelli Divide er en programvare for kappoptimalisering som brukes sammen med platesager fra HOMAG.

Du importer kappliste fra SmartWOP/Smartcabinet eller andre kommadelte filer som inneholder kappemål og materialspesifikasjoner til intelliDivide og tilpasser din egen importmal med den info du ønsker med. 

IntelliDivide beregner den beste måten å kutte platene på for å minimere materialsvinn og optimalisere produksjonseffektiviteten. Dette innebærer å beregne kappmønstre basert på størrelsen på platene og komponentene som skal kappes ut. Du får også ut behov for råmaterialer som kan være nyttig i en kalkyleprosess slik at en kan hensynta rester. 

Programvaren genererer kapplister som viser hvordan platene skal kuttes og hva som skal prioriteres (ex minst mulig svinn, kortest tid etc.). 

Kapplisten overføres til platesagen via nettverks eller USB. Sagen bruker disse dataene til å vise kappesekvensen i henhold til optimaliseringsplanen. På platesagen vil operatøren bli veiledet gjennom hele kappeprosessen. Etiketter kan også printes med informasjon til neste steg (som eksempel programnavn for bruk på CNC)

3. CNC-filer for CNC

Prosessen med å lage CNC-filer gjøres direkte i programmet når designet er ferdig. Deretter eksporterer en filene til prosjektet i et format som kan leses av CNC maskinen.  Vanlige formater inkluderer *.mpr i HOMAG sitt CNC program WoodWoop. I SmartWOP kan man også importere deler tegnet i WoodWoop (som for eksempel mer avanserte frie konturer og utstkjæringer). Overfør filene til CNC via nettverksforbindelse eller USB - hent opp riktig program til emnet som skal bearbeides. 

Prosessen sørger for at møbler designet i SmartWOP/Smartcabinet kan produseres effektivt og presist med minimal materialsvinn og optimal bruk av maskiner og verktøy. 

Relaterte produkter
Enkel design og produksjon med SmartWOP Mange ønsker seg en programvare for møbeldesign som er enkelt å bruke og som støtter produksjonen. Med SmartWOP får du et brukervennlig og fleksibelt et CAD/CAM-system som du...
SAWTEQ S-100 platesagen koster knapt mer enn en godt utstyrt justersag, samtidig som den gir en mye mer presis og effektiv kappeprosess. Dette oppnås gjennom utprøvde HOMAG-teknologier og en tydelig merkbar økning i...
Kostnadseffektive kantlistmaskin med stor fleksibilitet. Fra 8m/min matehastighet.  Beregnet for små til mellomstore snekkerverksted, men med samme høye kvalitet på bearbeiding som på større modeller.  Tilgjengelig...

Meny

Innstillinger